25 Eylül 2011 Pazar

#3 İsmail Köybaşı

Bazı futbolcular vardır. Hisleriniz "sevgi"den değişiktir biraz. Adını koyamıyorum da, tarifi "his" olur herhalde. Mesela İsmail bir hata yaptığında tribünden homurtular yükselir hani. O homurtular, benim canımı sıkar, başımda bi' sıcaklık hissederim, içim daralır. İsmail ile öyle bir bağım var yani. Her sevdiğin futbolcuda hissetmezsin bunu. Değişik bir şey.

Fazla uzun analizlere falan gerek yok. Eleştirileri hep aynı yönde yaptık; defansif yönünde sıkıntı olması ve fiziksel eksikliği. Bundan öte, benim nazarımda en önemli sorunu kendine güvenemeyişiydi. Hücum ettikten sonra pozisyon bittiğinde, kendi bölgesine doğru yürürken bile belli oluyordu, gözlerinden okunuyordu hatta.

Bu sezon iyi başladı. Son Bursa maçının kahramanı olması da iyice bir kendine getirdi İsmail'i. Bu akşam Antalyaspor maçında yine iyi bir kesmenin ardından mevkisine dönüyordu. Ama daha değişikti bu sefer. Omuzları daha bir dik, kafası daha bir yukarıda. Parıltısı daha bir ortadaydı kısaca. -sadece ben farketmiş olamam?- İki-üç iç saha maçında daha böyle gitsin, Allah utandırmasın, böyle devam eder. Etmeli, edecek. İç saha diye belirtiyorum çünkü Beşiktaş'ta zor olan iç sahada maç yaparken kanatta oynamaktır. O homurtuların altında kulaklarını kapatan Delinho on sene oynadı. Gerisini siz düşünün.

İsmail'e olan inancımı yitirdiğim zamanlar oldu ancak bu akşamdan sonra eskisinden daha çok güveniyorum. Evet hala bazı hataları yapıyor ama olsun. Zaten kusursuzluk değil aradığımız. Dik duran, formayı taşıyabilen oyuncular gönlüme ve aklıma daha çok hitap ediyor. Taktiksel yönünü sonraya bırakırım. Bunlar olunca sahada mücadelesi de, kalitesi de, tekniği de eksilmez zaten.

Devam, Allah bozmasın.

2 yorum:

  1. ismail'in bugün çektiği o tekvandocu sıtayla şutu özgüveninin zirvesi filandı heralde , Gneçlerbirliği maçında ıslıklandıktan sonraki maçlarda ayakları titriyordu oynamamak için sahaya çıktığı çok net belli oluyordu ama bursaspor maçındaki iki asisti bizimkini kendine getirmiş sanırım, başka bi özgüvenle sahaya çıkıyor.

    saçma sapan yediği çalımlar yapamadığı basit şeyler vs moralimi bozuyor ama ben de çok seviyorum ismail'i. ıslıklandığı gece zor uyumuştum.

    he ayrıca bi gece önce biz polemik yaratıyoruz ertesi gün blogdan cevap geliyor , sözde bıraktı bu işleri sjakjhsdlkad

    YanıtlaSil
  2. @sozcelyk
    ne polemiği lan? valla haberim yok :/

    YanıtlaSil