28 Ekim 2012 Pazar

Basketbol Günlükleri 4 - Tecrübe



- Karşıyaka maçı ile sezonun ilk "resmi" mağlubiyetini aldık 7 maç sonra. Telafisi mümkün olan gereksiz bir deplasman kaybı diyip geçmek gerek. Takım olarak tepki gösteremediğimiz anlar sıkıcı.

- Bir Arroyo, bir Hawkins, bir Erceg aradığımız anlar bunlar. Hatta ben Pops Mensah Bonsu'yu da katarım. Topu alıp sorumluluk almaktan ziyade bir smaç, bir spektaküler hareket ile rakip oyuncuların üzerine gidebiliyordu. Çoğu röportajında psikoloji eğitimi aldığını, eğitimini rakibin üzerine oynamak konusunda kullandığını da söylüyordu zaten. Patrick kaçak dövüşüyor bazı zamanlarda. O iş olmuyor.

- Karşıyaka deplasmanı gibi 5-6 maç kaybedilsin, zararı yok. Euroleague, tecrübeyle yürünecek bir yol. Asıl amaç Top 16'lardan, Son 8'lerden ziyade seneye tekrar katılmak olmalı. Önümüzdeki sezon Euroleague'e katılmanın yolu kendiden "pahalı" derbileri kazanmaktan geçiyor. Takım hala güçlendirebilir. Bu ara NBA takımları bazı oyuncularının kontratlarını feshediyor. Eurleague'de grup aşamaları bitince sözleşmeleri bitirilen oyuncular olacak. Sponsor/sponsorsuzluk durumu ne olacak bilmiyorum ancak bir Galatasaray örneği var. Bu sezon Euroleague'e tekrar katılabilselerdi bambaşka şeyler konuşuyor olurduk. Bugünün maçları önemli ancak bu takım seneye de Avrupa'da birincil turnuvada olmalı.

- Barcelona deplasmanı, kaybedilse "e normal", kazanılsa "VOHA N'OLUYOR LAN" ikilisi arasında bir maçtı. Tam ortasını yaşattı takım. Fark yanıltmasın. Son iki dakikada açılan fark "tecrübe" ve "oyuncu kalitesinin" göstergesi. Maç boyunca direnmek, yeri geldiğinde öne geçmek güzel iş. Her mevkide geniş rotasyona sahip tecrübeli bir takıma karşı oynanabilecek en güzel oyun vardı sahada. Barcelona ayarında takıma karşı iki basit top kaybı yaparsanız, maçı bitiyorsunuz işte. Dersine iyi çalışan antrenör kadrosu ve koç farkı bu maçlarda çıksın ortaya. Barcelona'yı böyle yakalamışken kafasına bir tane vurmak çok güzel olurdu ya neyse. Tecrübe. Tecrübe. Tecrübe.

- Günün maçı Tofaş. Maç başlangıcı olabilecek en kötü senaryo. İlk 5 dakikaya kadar neredeyse sadece 1 sayı üretebildi takım. 3 hücum "hatalı yürüme" düdüğüyle kesildi. Bir yerde teknik faul çalındı. "Yine avrupa dönüşü?" derken toparladık neyse ki. Tutku sağlam oynadı, ikinci yarı Patrick "skorer" kimliğine döndü. Uzunlardan gelen asist katkısı günün sürprizi. (swf'si sonda)

- Maçın olayı Dasic'in kesilip Falker'in oynaması. Sakatlık durumu falan var mı bilmiyorum ama olması gereken oldu. Skor üretmekten ziyade savunması ve ribaund kovalaması için takıma dahil edilen Falker'in skora da yakın oynamasının sebebi de Tutku Açık oldu bu maç. "Tutku'nun uzunu" belki Falker bile olabilir birgün. Bakalım.

- Önümüzdeki iki tane son derece önemli ve zor maç var. Ya çıkar, ya batarız önümüzdeki hafta. 2'de 2 gelsin bayram edelim.

Maç Sonuçları:
Euroleague, 
3. Hafta: Barcelona 72-60 Beşiktaş 
BBL,
2. Hafta: Pınar Karşıyaka 86 - 79 Beşiktaş
3. Hafta: Beşiktaş 72-55 Tofaş

Haftanın Maçları:
Euroleague,
02 Kasım Cuma, 20:00:  Beşiktaş CSKA - Moskova
BBL,
05 Kasım Pazartesi, 19:30: Fenerbahçe - Beşiktaş 

Bonus (sozcelyk'e teşekkürler): 
Falker'in Bloğu
Falker'in Alley-oop Asisti (bu biraz beklenmedik oldu ama eheh)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder