20 Kasım 2012 Salı

Beşiktaş Nasıl 5 Gol Atar

Birinci gol, ceza sahasında 3 forvet ve 2 orta saha oyuncusu var. Savunma
yapan tarafın oyuncusu sayısı ile eşit. Doğru tercih, güzel orta, gol.



İkinci gol. Kontra başlıyor. Kısa bir fren ve ceza sahası civarında 5 adet Beşiktaş formalı. Fernandes muazzam asist, gol.



Üçüncü gol. Kanat oyuncusu Olcay, içeriye yanaşmış. Boş yere çıkarılan pas, güzel bitiricilik ve gol. Son 2 sezonda kanatlarda oynayan oyuncular taç çizgisinden pek uzaklaşmazdı mesela.



Dördüncü gol. Yine kontra. Orta sahanın "defansif" rolünü üstlenmiş Necip topu taşıyor. 3 Beşiktaşlı ceza sahasına giriş yapmış bile. İki pas, golü atan Almeida, resimde arka üst köşeden gelen (lig tv logosunun altında) Almeida.



Beşinci gol. 90+ bilmemkaç. Rakip can havliyle saldırıyor artık, son şansları. Beşiktaş fırsat yakalıyor hücum için. Ceza sahasında 3 BJK formalı var. Üçünün ortak özelliği, maç başından beri koşuyor olmaları. Yine de gole gidilmiş. Fernandes olmasa arkasında Olcay bekliyor. O olmasa Almeida zaten içeride. Topu oraya taşıyan depar da Oğuzhan'dan gelmiş. Al sana 4 adet ilk 11 oyuncusunun 90 + 5 deparı..



Son yıllarda bütün forvetlerimizi, özellikle santraforlarımızı, kötü gösteren durum bu yalnız kalmalardı. Şimdi Almeida'ya 4 kişi yardıma gidiyor. Ceza sahası ve civarında 6 kişi hücum ediyor en az. Rakip savunma adam paylaşımı yapana kadar, son pası verecek oyuncu altrenatifleri artıyor. Hele Üçüncü gol benim favorim. Ceza sahasına girmiş 3 oyuncu var ama asıl santrafor kendini unuttumuş, arkadan gelip plaseyle bitiriyor. Ancak takım savunması toparlansa güzel olur. Yarın "Beşiktaş Nasıl 5 Gol Yer" olmasın başlık. 


Ps: Hugo'yu gerçekten severim de, şu hücum düzenlerinde Bobo'nun da olduğunu düşününce bir üzülüyorum. Etkisini bir hayli arttırırdı geçmiş yıllara oranla.

2 yorum:

  1. Hahah, vay arkadaş bunu görmeden ben de aynı şeyden bahsettim. Gerçi daha detaylı olmuş seninki.

    YanıtlaSil
  2. senin daha önceki bir yazıda da vardı abi bu muhabbet hafiften. hayatım futboldaydı sanırım hatta.

    YanıtlaSil