23 Aralık 2012 Pazar

Basketbol Günlükleri 8 - Top 16 Yolu

20 gün geçti serinin son yazısından. O da yazıdan çok görsel bir kayıt. Bazı şeyleri top 16 öncesi konuşmak gerek.

- Yeni transfer Ewing'den önce, dışarıda kalışı kesin olan Dasic'le bir başlayayım. Cumartesi günü kadın basketbol maçında akatlarda karşılaştık. Adamla konuşalım biraz falan diye yanaştık. Sonraki durağını kendi de bilmiyor ama "ex-yugoslavya" olur herhalde diyor. Henüz burası resmen bitmiş değil. "Belki Galata'ya giderim ahahah" diye şaka falan yaptı. Biz de yüz bulduk, adamın üstüne gittik biraz. Kendisi "4 Numarada benden öncelikli tercihleri oldu hocanın. Saygı duyarım" dedi. "3 oynamak için yeterince çalıştın mı sence?" diye sordum, gayet rahat "Yok. Olmuyordu zaten. Benchte oturmak da bana göre değil" dedi. Olayı profesyonel sporculuğuna falan getirdik. "Yakıştı mı :(" falan derken goygoya getirdi kapattı konuyu. 15 dakika kadar muhabbetten sonra vedalaştık adamla. Gevşek midir nedir.

- Guard rotasyonunda Kunter'e kolay gelsin. Çok büyük denge kurması gerek. Tutku da dönüyor. Geçen ay, Patrick kaybolduğunda takımın skor yükünü çekecek adam sıkıntımız olduğunu söylüyorduk. Öyleki koç da hücum etkinliği yüksek bir 3 arayışına girdi. Hedeflenen transferler bazen maddi bazen de başka sebeplerle çıkmaza girdi. Örneğin Gelabale transferinin sebebi bir yerde de sözleşmede tıkanmış. Kendisi Ocak ayına kadar NBA'e çıkış hakkı istemiş vs. Ewing'in gelişiyle zaman zaman Patrick'i 3'e çekmek, zaman zaman da direkt üç guarda dönmek mümkün.

- Ewing yokken, Jerrells kenara geçtiğinde Tutku sahaya geliyordu. Patrick kaybolunca ve Vidmar ile istediği oyunları oynayamayınca herkesin temposu kayboluyordu bir anda. Şimdi Tutku sezon başına göre daha güçlü bir Vidmar ile oynayacak. Her maç 3-4 smaç ile bitirişi var ve Cemal de takıma ısınacaktır. Ayrıca Ewing / Jerrells rotasyonuna gidilince Tutku ve Jerrells'ın aynı anda sahada olması mümkün olacak. Üstüne dış atış tehditi ile 2'de oynayabilecek bir Can Akın da sağlam dönüyor. Rakip'in oyuncusuna göre Kaptan Muratcan'ın süresi ayarlanacak. (bkz Rytas deplasmanında Muratcan'ın Seibutis'i bitirişi)

- Euroleague'in top 16'da geçen seneki sistemden bu seneki sisteme geçişi hem avantaj hem de dezavantaj yaratabilir. Daha fazla yüksek profil takım ile aynı grupta olmak psikolojik baskı ve olası bir üst üste mağlubiyet serisi getirebilir. Oradan iyi sıyrılmak gerekecek. En azından üst üste 3 mağlubiyet olmamalı asla. Ancak uzun vadede daha fazla euruleague maçı, daha fazla tecrübe demek olacak. Sezon başında Top 16 hedefi olan bir takım için her maç tecrübe toplama maçı sayılır. Hem takım, hem taraftar için. 14 adet maç var. Neredeyse bir devre ulusal lig maçı.

- Buradan sonrası saha içinden çok saha dışı olsun. Sene başından beri yırtınıyoruz. Takımı, olması gereken durumla değil olduğu durum ile yargılayın. Sponsor mevzsunun, maddi durumun faturasını oyunculara kesmeyin. Beyin sahibi herkes; Euroleague oynacak, geçen sezon 4 kupa almış bir takımın ilk guard tercihinin Jerrells olmaması gerektiğini söyleyebilir. Bu büyük bir tespit değil. Ancak olduktan sonra da ağlanacak bir tercih değil. En azından şimdilik. Adam 5 maç kazandırıyor, ilk yanlış tercihinde "e jerrells işte ne beklersin" oluyor. Şu Arroyo kıyaslamasından da çıkalım artık. Geçen sene Arroyo, play off oynamadan gitseydi buradan, "Ne balonmuş be" derdik. Normal sezon performansı Jerrells'dan kötüydü. Ve daha da önemli bir haber vereyim: şu an takımda Arroyo yok. Gelmeyecek. Olmayacak. Büyük ihtimal de GS'ye gidecek. Mutlu var bizim. Geçen güzel dedi, "her mağlubiyetten sonra Arroyo-Hawkins diyecek olan izlemesin daha iyi." Cidden öyle. İzlemeyin. Umutsuzluğunuzu ve memnuniyetsizliğinizi alıp kendinize saklayın. Şubede emek gösterenlere ayıp oluyor. Yarın elden Euroleague de elden gidince bir şeyler ortaya çıkmaya başlar. O zaman Jerrells değil, Mehmet Yağmur için dua edersiniz. (mehmet de iyi gidiyor bu sene edirne'de he eheh)

1 yorum:

  1. "her mağlubiyetten sonra Arroyo-Hawkins diyecek olan izlemesin daha iyi." sözüne sonuna kadar katılıyorum. Şu an ki kadromuz bu. Elimizden bir şey gelmez. Sonuna kadar destek verin bu kadroya...

    YanıtlaSil