4 Ekim 2012 Perşembe

Basketbol Günlükleri - 1 (Sezon Açılışı)



- Basketbol, ülkede bazen kulüpler ile yürüyen ancak net şekilde sponsorlar ile koşabilen bir branş. Yıllarını bu branşa vermiş biri değilim, bu sebepten fazla ahkam kesmeyeceğim; ancak basketbol tarihimize bakınca büyük mücadelenin şirketler düzeyinde olduğunu görebilmek için lazım olanlar sadece bir çift göz. Rakiplerin sponsor desteği ile iyice büyüdüğü ortamda sadece "Beşiktaş" isminin aldığı bu kupa, her şeyden önemli.

- Saha içinde bana göre iki çıkmazımız var. Biri, uzun rotasyonunda sağlam bir 4 kadromuz olsa da pivot mevkisinde tüm sezon Vidmar'a kalma ihtimali korkutucu. Yer yer Markota'nın oraya geçmesi mümkün ancak tatmin edici değil. Ayrıca Jerrels'ın oyun içinde takımdan kopması can sıkabilir.

- Falker, Koçun Fransa'da üniversiteden beri tanıdığı bir oyuncu. Hücumdan ziyade savunmada bize önemli katkı sağlaması gerekiyor. Ribaund toplama konusunda kadroya destek vermesi kritik. Avrupa'da Vidmar'ı yedeklemesi gerek. Ayrıca kişisel tahminim, sezon içinde ligde de Markota'yı dışarıda bırakabilir. Şu zamana kadar en az güven veren yeni transfer o gibi.

- Tutku'yu gördükçe aklıma Pops Mensah Bonsu geliyor. Muazzam ikili oyunlar olabilirdi. Maccabi, Sakatlığından dolayı sözleşmesini feshetmişti. Son durum ne bilmiyorum ancak olsa şık olabilirdi.

- Beşiktaş kupa kazanıyor. Ülkenin "spor kanalı" bayağı ilgi gösteriyor. Ertesi gün spor servisi programında "3 dakika", 14/16 programında ise "15 dakika" yer veriliyor. Hatta buna Mehmet Demirkol da parmak bastı. "İşte Beşiktaş'ın sorunu bu. Kendini pazarlayamıyor. Sponsorsuz takımın muazzam bir başarısı var ama biz de sadece 2 dakika ayırıyoruz. Fb veya Gs bunu yapsa ortalığı yıkarlardı" diyor. Gerçek ama komik olan yanı bunu Demirkol'un söylemesi.


- Mahmuti'nin Beşiktaş'tan çektiğini kimse çekmedi. Geçtiğimiz sezon normal sezonda bir kez yenebildi Beşiktaş'ı. Türkiye Kupasında yarı finalde Beşiktaş'a elendi. Yarı final serisinde ise 3-1 kaybetti. Şimdi de Efes ile bir hazırlık maçı ve bir kupa finali. Totalde bir sezonda 9 maçta 7 kez boyun eğdi Beşiktaş'a. Bu maçlar ile bir lig şampiyonluğu ve iki kupa kaybetti.

- Bir başarı yakaladıktan sonra sponsorun kıçını yalamayan koç da iyimiş be. Ataman olsa 3 gün Demirören cilası çekerdi.

- Önümüzde Türkiye kupası var. Cuma 20.15'de başlıyoruz. Yayın hakkını önce satın alıp, sonra yayınlamaktan vazgeçen Lig TV'ye sevgiler. Ardından Euroleague ve Normal sezon da başlıyor. Ben de bloga döneyim bari. Haftalık günlük tutarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder