19 Ekim 2012 Cuma

Basketbol Günlükleri 3 - Step by Step



Telekom maçının 61-60 bitmesi kocaman bir soru işareti oldu ama bir yandan "Euroleague üstü rehavet" diyip geçtik. Gerçi maç öncesi yardımcı koç jean-christophe prat twitterda "FOCUS" diye bağırmıştı da; sahada o focus'u göremedik malesef. Rahat kazanılmış Partizan maçının diyetini Telekom maçında ödedik diyelim kısaca. Ayrıca son hücumda üçlüğe giden rakibi de tebrik etmek lazım. Deplasmanda son hücumda çeyrek sayı bulursan öp başına koy be abim. İki dakika elin ısındı diye bu özgüven?

Gelelim Almanya deplasmanına. Boxscore ve özet maddelerle devam.



- Her maç öncesi muhabbetinde "Jerrels bu sefer patlayacak ya. Kesin yakacak bizi" diye diye adamı ayakta tutuyoruz. Mükemmel bir performansla tamamladı geceyi. Koç etkisi diyelim? Aman. Totem oldu. Biz adamdan sıkıntı beklemeye devam edelim, o da böyle devam etsin.

- Jerrels'ın oyun disiplininden koptuğu dakikalarda Tutku alıyor sazı eline. Bir süre sonra rakip defans Tutku'yu kapatınca Jerrels dönüyor ve "patlama" ile potaya yürüyor. Bu esnada Muratcan iki oyuncu ile de "tamamlayıcı" olabiliyor. Hem sayı, hem asist katkısı sağlıyor. Bir de penetre edip finger roll denediğinde başarı yüzdesi çok temiz. Gerekli anlarda sorumluluğu bu yolla alıyor, beceriyor. Aynı zamanda dış atış tehditi de sürekli. Üç parça da güzel işliyor. Bunlara Can Akın ve zamanla Kartal Özmızrak da eklenecek. Bu anlarda Jerrels'ı ikiye çekip potaya gidişine yol açmak en makulu gibi. Guard rotasyonumuz takım adına büyük denge.

- Markota "tam olarak" takıma girdi diyebiliriz. 3/3 dış atış, 6 ribaund, 11 sayı.

- Maça dair en ilginç istatistik: En fazla ribaund alan oyuncumuz Muratcan Güler. Sahada Jerrels'dan sonra en kısa ikinci oyuncu. Aldığı ribaundlardan ikisi hücumda.

- Dasiç'e her maç öncesi "hadi bu sefer" diyoruz, her maça güzel başlıyor da; sonradan bozuyor. İnada bağlıyor. Orada kopuyor işte. Bu maçta yine iyi başladı, sonra koptu. Haftasonu İzmir'de bir kez daha "hadi bu sefer" diyelim biz.

- Barış hiç süre almadı, ona şaşırdım. Bir sakatlık durumu falan da yok bildiğim kadarıyla. Onun süresini Falker çaldı biraz. İyi de çaldı. Falker'in iki maçlık Beşiktaş kariyer özeti twitterdan yayınlandı. Muazzam. Ahhah.



- Haftasonu rakip karşıyaka, takım Almanya'dan direkt İzmir'e geçiyor.

- Muhtemelen daha çok Barış izleyeceğiz. Ayrıca Cevher de Bamberg'de sadece 4 dakika kadar oynadı. Bir adet üçlük denedi, isabeti buldu, bıraktı. Haftasonunun 4-5'i belli gibi. Can ve Kartal da inceden süre almaya başlarsa güzel olur. Tabii sakatlık durumları önemli. Aman bir daha olmasın.

- Karşıyaka maçında Telekom maçı benzeri bir kanırtma olmasın, rahat rahat bitirelim temennisiyle bitirip, yardımcı koçun maç sonrası açıklamalarıyla kapatalım geceyi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder