29 Eylül 2011 Perşembe

Üzülsek mi, Sevinsek mi?



"Bugünkü Duran Top Uygulaması çok ilkeldir. Yaklaşık 7000 m²lik alanı 20 oyuncu (kaleci hariç) kontrol ederken, yani 1 oyuncuya normalde 350 m²lik alan düşerken, 500 m²lik ceza alanı yaklaşık 16-17 oyuncu ile dolacak... Top içeri sert vurulacak... Bir oyuncunun saçına değecek ya da değmeyecek... Gol olacak ya da olmayacak...
Futbol bu kadar ucuz mu?
Beyin nerede? Doğru Karar nerede? Zeka nerede? Paylaşılan Zeka nerede?
Evet, futbol bu kadar ucuz..."

Serpil Hamdi Tüzün / 2010 Aralık, Serencebey Gazetesi. (Link)


Önce şurada (....) aklınıza gelebilecek her türlü küfürün olduğunu varsayalım. O derece artık. Hani küfür yazmaya çekinen biri değilim ama başlasam sonu gelmez.

Rakibin hiçbir şeyi yok futbol adına. Hiçbir şey. Beşiktaş da duran toptan bol gol atıyor son zamanlarda. Ama taç ne lan? Wenger'in ayakla kullanma önerisini düşünüyorum bir de. Piuvv. Dünyanın en talihsiz kuralı olurdu herhalde. Temposuyla tanıdığımız Premier Lig'in de ağzına sıçar bu kafa. FA Board uyuma. eheh.

Beşiktaş'a gelelim;

Hep böyle oynasınlar, canımızı yesinler. Başka diyecek bir şey yok. Sahada gerçekten güzel şeylerin peşinde olan bir takım vardı. Takım olarak iyidik. "Sen kenara" diyeceğim adam yok. Belki Edu'nun etkisizliği vardı ama o da fırsatını bir kere buldu, onda da güzel şut çekti. Sahadaki genel yapının yansımalarından biri de onun kötü oynamasıydı. Ayrıca ayılama stoperlerin karşısına Pektemek ya da Holosko'yu koymaktan daha iyidir diyorum.

Hani "anti-futbol" denen defansif ve rakibi oynatmama üzerine kurulu oyuna kızarlar ya; bu Stoke City'i direk asmak lazım. "Ulan, neden kaybettik biz bu maçı be?" diye isyan ederken bir yandan da teşekkürler bizim takıma. Altmışıncı dakikada rakip hoca üç oyuncu değişikliğini de yapıyorsa, Carvalhal de dersini iyi çalışmış diyebilir miyiz? Bence demeliyiz.

Bir yandan "Neden kaybettik?" diye üzülürken, bir yandan da "Helal olsun lan" diyip garip duygulara bürünüyoruz bu gece. Maccabi - Kiev maçı berabere bitmiş. Yola devam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder